
Electroterapia
Electroterapia este de cele mai multe ori confundata cu fizioterapia. Cele mai frecvente afecțiuni pe care le tratăm cu ajutorul fizioterapiei (electroterapiei) sunt afecțiunile reumatice, ortopedice și cele neurologice.
Electroterapia include procedurile fizicale facute cu curenti: curent galvanic, curenti de joasa frecventa, de medie frecventa si de inalta frecventa.
Tratamentul este individualizat pentru fiecare pacient.
Tipul de tratament si procedurile de electroterapie sunt stabilite in funcție de diagnostic, de stadiul de evoluție al afecțiunii si de particularitățile pacientului.
Medicul poate recomanda fizioterapie, kinetoterapie sau masaj terapeutic.
Electroterapia – FIZIOTERAPIA
Durata minimă a tratamentului este de 10 ședințe.
În cadrul fizioterapiei se folosesc:
Electroterapia utilizează diverse tipuri de curenți electrici in scop terapeutic.
Electroterapia are ca efecte reducerea durerii si inflamației.
Cele mai utilizate tipuri de curenți sunt curenții TENS, interferențiali, diadinamici și galvanici.
Laserterapia stimulează circulația, reduce aderentele, creste metabolismul celular si grăbește vindecarea.
Terapia cu ultrasunete stimulează circulația locală. Se recomanda pentru efectele de calmare a durerii, relaxare musculara, reducere a edemelor si stimulare a vindecării.
Electroterapia
Curentul TENS (Trans Electric Nerve Stimulation)
Curentii TENS sunt printre cei mai frecvent utilizați.
Se recomandă în tratamentul durerilor acute sau cronice, de diferite cauze.
Curenții TENS se folosesc in: discopatii, boli degenerative ale articulațiilor, artralgii si sindroame dureroase in poliartrita reumatoida si spondilita, nevralgii si sindroame de compresie, inflamații periartritice, dureri post-chirurgicale și alte sindroame dureroase
Curentul diadinamic
Se folosesc in bolile algice ale aparatului locomotor, in reumatismul articular cat si in cel abarticular, in traumatisme si sechelele lor, in bolile neurologice, in bolile vasculare, in tulburarile circulatorii periferice si multe altele.
Mai sunt recomandati in: dureri in spondilita anchilozanta, discopatie, boli degenerative comune, nevralgie si sindroame de compresie, sindroame vasculare, stări post-traumatice, tulburări vegetative.
Curentul interferențial
Acționează în principal în țesuturile din profunzime, stimulează mușchii, îmbunătățesc circulația locala, accelerează resorbția, reduc durerea, relaxează mușchii.
Curentii interferentiali se folosesc in spondiliza anchilozanta, discopatie, boli degenerative ale articulatiilor, inflamatii periartritice, tulburari vegetative, edeme si multe alte afectiuni. Impactul biologic al acestor curenti consta in stimularea musculara, reducerea durerii si imbunatatirea circulatiei.
Curentul galvanic
Efecte terapeutice ale curentului galvanic sunt analgezic, excitant, stimulant, vasodilatator, trofic, rezorbtiv, echilibrant al sistemului neurovegetativ.
Sunt indicati in artroze, spondiloze, sechele posttraumatice, arterite, etc
BY: admin
Fizioterapie
COMMENTS: Niciun comentariu